Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Kadim DURMAZ'dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Ülkemizde, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için 1961’den beri 10 Ocak günü kutlanan ve Türkiye'ye özgü kutlama günü “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle Tokat Milletvekili ve CHP Eğitim Komisyonu Üyesi Kadim DURMAZ, bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajında tarafsızlık temasını ön plana çıkaran Milletvekili Kadim DURMAZ, "Gece gündüzü olmayan, halkın haber alma hakkını tarafsız bir şekilde yerine getiren tüm basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, bu zor göreviniz de başarı, yaşamınızda sağlıklı günler diliyorum." dedi.
Ülkemizde, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için 1961’den beri 10 Ocak günü kutlanan ve Türkiye'ye özgü kutlama günü “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”  nedeniyle Tokat Milletvekili ve CHP Eğitim Komisyonu Üyesi  Kadim DURMAZ, bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajında tarafsızlık temasını ön plana çıkaran Milletvekili  Kadim DURMAZ"Gece gündüzü olmayan, halkın haber alma hakkını tarafsız bir şekilde yerine getiren tüm basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, bu zor göreviniz de başarı, yaşamınızda sağlıklı günler diliyorum."  dedi.

   Ülkemizde gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için 1961’den beri 10 Ocak günü düzenlenen"10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" nedeniyle Tokat Milletvekili ve CHP Eğitim Komisyonu Üyesi Kadim DURMAZ, bir mesaj yayınladı. Milletvekili Kadim DURMAZ, mesajında şunları ifade etti:
“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, 1961 yılında gazetecilerin birçok önemli hakkı elde etmesini kabul etmeyen medya patronlarının gazete basmayacağını açıklaması üzerine, basın emekçilerinin bu açıklamaya meydan okuması sonucu ortaya çıkmıştır. 

Basın demokrasinin ayrılmaz bir parçasıdır. Basın bulunduğu bölgenin aynasıdır. Onlar milletin vicdanı ve sesi olmuştur. Gazetecilikte ve habercilikte doğrudan yana olmak ve gerçekleri yazmak esastır. Basın ve ifade özgürlüğü üzerindeki baskıların ortadan kaldırılabilmesi için çözümün adresi parlamentodur. Onlar özgür olmadan bizlerde özgür değiliz.

Gazetecilerin zor şartlar altında çalıştıklarını biliyoruz. Hayatı en objektif detayları ile yakalamaya çalışan da sizlersiniz, en zor anlarda korkusuzca deklanşöre asılan da. Bazen savaşın ortasında bazen bir feryadın arasında, bazen mutluluğun yansıdığı karelerde gördük imzanızı. 

Bizleri daima barışın ve huzurun aydınlık yüzündeki karelerle buluşturmanız dileğiyle, Gece gündüzü olmayan, halkın haber alma hakkını tarafsız bir şekilde yerine getiren tüm basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, bu zor göreviniz de başarı, yaşamınızda sağlıklı günler diliyorum”

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
    Tokattan.net       Tokattan.net

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net