Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Kadim DURMAZ'dan Tokat'ın Tanıtımına Destek

Tokat Belediyesi tarafından Hz. Mevlana’nın Tokat için dile getirdiği "Tokat’a gitmek gerek, çünkü Tokat’ta insan ve iklim mutedil" sözünden esinlenerek sosyal medyada "#TokataGitmekGerek" etiketi ile düzenlediği tanıtım kampanyasına Tokat Milletvekili Kadim DURMAZ'da, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmayla katkı sundu. İnsanların doğduğu ve yaşadığı topraklara karşı sorumlulukları olduğunun altını çizen DURMAZ, Tokat’ın gelişmesi ve göç vermemesi için mesai kavramı gözetmeksizin çözüm odaklı çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.
Tokat Belediyesi tarafından Hz. Mevlana’nın Tokat için dile getirdiği "Tokat’a gitmek gerek, çünkü Tokat’ta insan ve iklim mutedil" sözünden esinlenerek sosyal medyada "#TokataGitmekGerek" etiketi ile düzenlediği tanıtım kampanyasına Tokat Milletvekili Kadim DURMAZ'da, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmayla katkı sundu. İnsanların doğduğu ve yaşadığı topraklara karşı sorumlulukları olduğunun altını çizen DURMAZ, Tokat’ın gelişmesi ve göç vermemesi için mesai kavramı gözetmeksizin çözüm odaklı çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.

  Tokat Belediyesi Av.Eyüp EROĞLU’nun öncülüğünde, Hz. Mevlana’nın Tokat için dile getirdiği "Tokat’a gitmek gerek, çünkü Tokat’ta insan ve iklim mutedil" sözünden esinlenerek sosyal medyada #TokataGitmekGerek etiketi ile tanıtım kampanyası düzenledi. Tokat'ın tarihi, kültürü, doğası ve sosyal dokusunun yansıtıldığı görsel ve videolara vatandaşlar yoğun ilgi gösterince Tokat, #TokataGitmekGerek etiketinin paylaşımı ile sosyal paylaşım sitelerinde zirveye oturdu.

04 Ocak gecesi saat 00.00’dan itibaren Tokatlılar, #TokataGitmekGerek hashtagi altında Tokat’a dair yazdıkları ve paylaştıkları fotoğraflar ile gün boyu adını Twitter'da TT (Trend Topic)  TT tutmayı başardı.

Tokat tanıtım kampanyasına Tokat Milletvekili ve CHP Eğitim Komisyonu Üyesi  Kadim DURMAZ'da, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmayla katkı sundu. 5 Ocak 201İ6 Perşembe günü TBMM Genel Kurulunda CHP grubu adına söz alan DURMAZ, "Sizleri bu ortamdan biraz uzaklaştırmak istiyorum." diye sözleriyle başladığı konuşmasında şunları söyledi;
"Bugün Tokat’ın Tanıtım günü.

Tokat’a Gitmek Gerek diyor Mevlana. Çünkü TOKAT’ın iklim ve insanları mutedildir. Asırlar önce söylenen bu söz, şimdi de manasını koruyor. Dokuz yüz adımda Dokuz yüz yıllık tarihin izinde şehrin dar sokaklarında seyrana çıkmalı, Evliya Çelebinin dediği “Halkı zevk ehlidir, Gariplerle dosttur. Kin tutmaz, hile bilmez, yumuşak huylu insanların diyarıdır”

Hacı Bektaş Veli'nin ifadesiyle, alimler konağı, fazıllar yurdu ve şairler yatağıdır,
Gıj gıj tepesini, Horosan erenlerinden Hasan Gazi’yi, Topçam yaylasını, Tokat Kebabını, Keşkeğini, Kazova’nın domatesini, Kemalpaşa’nın kirazını ve şeftalisini tatmak için 400 farklı deseniyle Tokat yazması, Kont Dracula'nın esir tutulduğu TOKAT Kalesi, Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa'nın şehri Tokat’a Gitmek Gerek.

NİKSAR Çamiçi Yaylasını, Aşık Veysel’in çalıp söylediği Arasta Kahvesini, Erzurumlu Emrah’ın sıkça uğradığı Adalı’nın kahvesini, Roma Arsenali’ni, Tarihi Talazan köprüsünü, Niksar Kalesini, Anadolu’da ki ilk Türk Üniversitesi olan Yağıbasan Medresesini, Cahit Külebi’yi, Kırkkızlar Türbesini, Melik Gaziyi, Polat Gaziyi ve Hüseyin Gaziyi görmek, Cevizli ekmeğini tatmak için Tokat’a Gitmek Gerek.

Başçiftlik Kayak Merkezini, Dünyada endemik bitki çeşitliliği ile önemsenen Kelkit Vadisi ve İncisi ERBAA’yı, Horoz tepeyi, Buğalı yaylasını, 400 yıllık ahşap Silahdar Ömer Paşa camisini, Horasan erenlerinden Keçeci Babayı ziyaret etmek , yaprak sarmasını tatmak için Tokat’a Gitmek Gerek

Sezar’ın Veni-Vidi- Vici (Geldim, Gördüm, Yendim) dediği ZİLE Kalesini, Maşat höyüğü, Kınalı Ali’yi, El vurup yaremi incitme diyen Aşık Sadık Doğanay’ın diyarı Zile’yi , Kırımdan gelen Girayhan konağı ve tarihi evlerini görmek, köme ve pekmezini tatmak için Tokat’a Gitmek Gerek.

PAZAR ilçemizde Dünya harikası Ballıca Mağarasını, Mahperi Hatun Kervansarayı ve Kaz gölünü, 5 binlik yıllık TURHAL Kalesine, yamaç paraşütü için Mercimek Tepe’de, Kazovayı seyredin, eşsiz tadıyla yoğurtmacı tatmak için Tokat’a Gitmek Gerek.

7 bin yıllık geçmişi ile Sebastapolis Antik Kenti'ni ve şifalı kaplıcaları ile SULUSARAY’ı, Buğday ambarı ARTOVA ve YEŞİLYURT’u, birçok rahatsızlığa şifa REŞADİYE kaplıcalarını, Selemen yaylasını, Zinav gölü ve kanyonunu, Sazak beli ve Tozanlı vadisini görmek için Tokat’a Gitmek Gerek.

Mamu belini, Ormanla bezenmiş ALMUS Barajının güzelliğini, Dumanlı yaylasını, Tekeli dağını, Horosan Erenlerinden Hubyar Sultanı, Çatak yaylasını görmek için Tokat’a Gitmek Gerek.

Gafil Gezme Şaşkın Bir Gün Ölürsün
Dünya Kadar Malın Olsa Ne Fayda
Söyleyen Dillerin Söylemez Olur
Bülbül Gibi Dilin Olsa Ne Fayda

Sen Söylersin Söz İçinde Sözün Var
Çalarsın Çırparsın Oğlun Kızın Var
Şu Dünyada Üç Beş Arşın Bezin Var

Tüm Bedesten Senin Olsa Ne Fayda
Kul Himmet Üstadım Gelse Otursa
Hakkın Kelamını Dile Getirse
Dünya Benim Deyi Zapta Geçirse
Karun Kadar Malın Olsa Ne Fayda 

Derviş Ali'm Der Ki Nefesim Haktır 
Hak Diyen Canlardan hiç şüphem Yoktur 
Cehennem Dediğin Dal Odun Yoktur 
Herkes Ateşini Burdan Götürür

ÇAMLIBEL’de Koç Köroğlu’nun dediği gibi “Tokat ellerinden aldım bakırı, incitmeyin fukarayı fakiri” dediği Dünya şampiyonu Pehlivanlar diyarı #TokataGitmekGerek."


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
    Tokattan.net       Tokattan.net

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net