Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Sosyal Medyada Tokat Rüzgarı

Tokat Belediyesi, Hz. Mevlana’nın Tokat için dile getirdiği "Tokat’a gitmek gerek, çünkü Tokat’ta insan ve iklim mutedil" sözünden esinlenerek sosyal medyada "#TokataGitmekGerek" etiketi ile tanıtım kampanyası düzenledi. Tokat'ın tarihi, kültürü, doğası ve sosyal dokusunun yansıtıldığı görsel ve videolara vatandaşlar yoğun ilgi gösterince Tokat, "#TokataGitmekGerek" etiketinin paylaşımı ile sosyal paylaşım sitelerinde zirveye oturdu.
T okat Belediyesi, Hz. Mevlana’nın Tokat için dile getirdiği "Tokat’a gitmek gerek, çünkü Tokat’ta insan ve iklim mutedil" sözünden esinlenerek sosyal medyada "#TokataGitmekGerek" etiketi ile tanıtım kampanyası düzenledi. Tokat'ın tarihi, kültürü, doğası ve sosyal dokusunun yansıtıldığı görsel ve videolara vatandaşlar yoğun ilgi gösterince Tokat, "#TokataGitmekGerek" etiketinin paylaşımı ile sosyal paylaşım sitelerinde zirveye oturdu.

  Tokat Belediyesi Av.Eyüp EROĞLU’nun öncülüğünde, Hz. Mevlana’nın Tokat için dile getirdiği "Tokat’a gitmek gerek, çünkü Tokat’ta insan ve iklim mutedil" sözünden esinlenerek sosyal medyada #TokataGitmekGerek etiketi ile tanıtım kampanyası düzenledi. Tokat'ın tarihi, kültürü, doğası ve sosyal dokusunun yansıtıldığı görsel ve videolara vatandaşlar yoğun ilgi gösterince Tokat, #TokataGitmekGerek etiketinin paylaşımı ile sosyal paylaşım sitelerinde zirveye oturdu.

Tokat Belediyesi Av.Eyüp EROĞLU’nun 2 Ocak 2016 Pazartesi günü kurumsal sosyal medya hesaplarından yaptığı; "Değerli Tokatlılar, Tokat’ı seven dostlar 4 Ocak Çarşamba günü tüm sosyal medya hesaplarından #TokataGitmekGerek hashtagi ile tanıtım kampanyası başlatıyoruz. Tokat’ı seven dostlarımızın sayfalarında bu görseli paylaşarak, zinciri genişletmenizi bekliyoruz." çağrısı sonrası Tokat merkezde ve ilçelerde başta Belediye Başkanlarının öncülüğünde yapılan sosyal paylaşımlar ile kampanya duyuruldu.

Başkan Av.Eyüp EROĞLU’nun kampanya duyurusundan sonra sosyal medya hesaplarında #TokataGitmekGerek etiketli paylaşımlar 4 Ocak 2016 Çarşamba günü itibariyle zirveye ulaştı. Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da Tokat, #TokataGitmekGerek etiketi ile 25 binin üzerinde twettle TT (Trend Topic) oldu ve saatlerce zirvede kaldı. Twitturk.com sitesi verilerine göre kampanya boyunca toplamda yaklaşık 113 Bin twett atıldı.

Tokat’ın tanıtımı için #TokataGitmekGerek hashtagi ile başlatılan tanıtım kampanyaya dair basına açıklamalarda bulunan Başkan EROĞLU“Biz de buradan yola çıkarak dedik ki Tokat tarihi, doğası, kültürü, yemeği ve daha sayamayacağımız bir çok şeyi ile Tokat çok güzel bir şehir. Bu şehri daha iyi tanıtmak lazım. Tokat’a dair buradaki öz varlıklarımızı insanlara aksettirmemiz lazım diye düşündük. Sosyal medya günlük yaşantımızın en önemli argümanı haline geldi. Bu anlamda #TokataGitmekGerek hashtagi ile hem Türkiye hem de dünya gündemine oturalım dedik. Tokat Belediyesi olarak başlattığımız bu çalışma kısa sürede binlerce kişi tarafından ilgi gördü” dedi.

#TokataGitmekGerek etiketi ile Tokat'a gönül vermiş Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Bürokratlar, Sanatçılar, STK Temsilcileri, Basın Mensupları ve vatandaşlar, Tokat'ın tarihi, kültürü, doğası ve sosyal dokusunun yansıtan görseller ve videolar paylaştı. Kampanyaya Tokatlıların yanı sıra, Çocuklar Duymasın dizisindeki Zero Tuna rolü ile tanıtan ünlü tiyatrocu Volkan SEVERCAN ve aynı dizideki Fıs Fıs İsmail rolüyle tanınan Süleyman YAĞCI, Ayna grubunun solisti Erhan GÜLERYÜZ, ses sanatçısı Ayhan AŞAN, Hababam Sınıfı filmi oyuncusu Teoman AYIK, tiyatro oyuncusu Tayfun SAV video paylaşarak Tokat’ın tanıtımına destek verdi.

Ünlü tiyatrocu Volkan SEVERCAN kişisel Twitter hesabında paylaştığı video; "Tarihi, insanları, Mevlevihanesi, yuğurtmaçı, baklalı harika sarması… Karnım acıktı. Hemen mutlaka Tokat’a gitmek gerek! " ifadelerine yer verdi.

Kampanyada Tokat Belediyesi tarafından hazırlanan görsellerde yer aldı. Görsellerde yer alan ifadelerden bazıları şöyleydi;
:. Tokat’tan mı geliyon da, Yar sen #Almus’lu musun? #Almus Barajını görmek için #TokataGitmekGerek
:. #Anadolu'nun ilk Türk-İslam Camisini görmek için #TokataGitmekGerek 
:. #Konya dışında #Anadolu’da yapılan ilk Mevlevihane'nin #Tokat’ta olduğunu biliyor musunuz? #TokataGitmekGerek 
:. #Kelkit Çayı üzerinde #Dünya'nın en sağlam en güvenilir köprüsü #Niksar Talazan Köprüsünden geçmek için #TokataGitmekGerek 
:. Güneşin batışını çekmek için çok uzaklara gitmeyin. Tokat Kaz Gölü size bu imkânı fazlasıyla sunuyor. #TokataGitmekGerek
:. Oluşumu yaklaşık 3,4 milyon yıl önce başladığı tahmin edilen Ballıca Mağarası yaklaşık 680 metre uzunluğunda 95 metre yüksekliğindedir. İşte bu yüzden #TokataGitmekGerek
:. Kayak Merkezinin yeni adresi #Başçiftlik’i görmek için #TokataGitmekGerek
:. Silahdar Ömer Paşa Cami #Erbaa’da. #TokataGitmekGerek

Kurumsal paylaşımların dışında Abdullah YILMAZ adlı Facebook kullanıcısı Al Yazmalım, Neşeli Günler, Hababam Sınıfı, Godfather, Çiçek Abbas, Köyden İndim Şehre,Tosun Paşa vb. filmlerinin afişleri ile yaptığı capsleri Tokat'a uyarlıyarak #TokataGitmekGerek etiketi ile paylaştı, tanıtıma renk kattı.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da #TokataGitmekGerek etiketi ile TT (Trend Topic) olması ulusal basında yer buldu, gazete ve tvlerin internet sitelerinde "Tokat, Hz. Mevlana'nın Sözü İle Sosyal Medyada Gündem Oldu" başlıkları atıldı.

Sosyal Medyadaki tanıtım kampanyasına katılanlara teşekkür eden Tokat Belediye Başkan Av. Eyüp EROĞLU, kişisel Facebook adresinde şu ifadeleri paylaştı; "Bugünkü sosyal medya Tokat tanıtım kampanyasında "BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ" duygusunu yaşayan tüm memleket sevdalılarına teşekkür ederim. #TokataGitmekGerek"

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
    Tokattan.net       Tokatgazetesi.com | Facebook.com/EyupErogluBB

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net