Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Kadim DURMAZ, ATATÜRK'ün Tokat'a Gelişinin 98. Yıl Dönümünü Kutladı

Tokat Milletvekili ve CHP Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Kadim DURMAZ, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Tokat’a ilk gelişinin 98. yıl dönümü" münasebetiyle yazılı bir kutlama mesajı yayınladı. Yayınladığı mesajında Milletvekili Kadim DURMAZ, "Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nın hazırlıklarını yürütürken toplam 3 kez Tokat’a gelmiş ve Tokat halkı tarafından büyük destek ve ilgi görmüştür." ifadelerine yer verdi.
Tokat Milletvekili ve CHP Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Kadim DURMAZ, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Tokat’a ilk gelişinin 98. yıl dönümü" münasebetiyle yazılı bir kutlama mesajı yayınladı. Yayınladığı mesajında Milletvekili Kadim DURMAZ"Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nın hazırlıklarını yürütürken toplam 3 kez Tokat’a gelmiş ve Tokat halkı tarafından büyük destek ve ilgi görmüştür." ifadelerine yer verdi.

  Tokat Milletvekili ve CHP Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Kadim DURMAZ, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Tokat’a ilk gelişinin 98. yıl dönümü" münasebetiyle yazılı bir kutlama mesajı yayınladı.

Yayınladığı mesajında Tokat Milletvekili Kadim DURMAZ, şu ifadelere yer verdi; “Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün Tokat'a gelişi ve bu güzel şehrimizi şereflendirmesinin 98. Yıldönümündeyiz.

Gazi Mustafa Kemal 26 Haziran 1919 tarihinde Tokat'a geldi. 27 Haziran'da Tokat halkına
Belediye önünde ki hitabında: “Hiçbir müdafaa vasıtasına malik olmasak bile dişimiz, tırnağımızla, zayıf ve dermansız kolumuzla mücadele ederek şeref ve haysiyetimizi, namusumuzu müdafaa etmeyi zaruri görüyorum. Tarih, bize  vatan uğrunda canını, malını, esirgemeyen milletlerin asla ölmediklerini, hala yaşadıklarını göstermektedir. Ben hayatımı hiçbir zaman milletimizden üstün görmedim ve görmeyeceğim. Her an memleket için şerefimle ölmeye hazırım” demiştir.

Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nın hazırlıklarını yürütürken toplam 3 kez Tokat’a gelmiş ve Tokat halkı tarafından büyük destek ve ilgi görmüştür. Tokat halkı 7den 70’e topyekûn bu mücadele yer almış, günümüze kadar gelen ağıtlara ilham kaynağı olan, 15 yaşındaki evlatlarını da vatan uğruna cepheye yollamıştır. Onbeşliler milli mücadelenin esasını, Milli mücadele ruhunu anlamak için en önemli kaynaktır. Tokat’ın 15-16 yaşındaki evlatları ülkesinin geleceği, birliği ve bütünlüğü uğruna canını vermiştir.

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk “-Yurtta Barış Dünyada Barış” sloganıyla, gerek ülkemizde ve gerekse dünyada barışın öncülüğünü yapmıştır. Savaşın, insanlık için utanç verici ve insan haklarına en büyük bir saldırı olduğunu belirterek, “-Mecbur kalmadıkça savaş bir cinayettir” demiş ve bütün dünyaya mesaj göndermiştir. 

Her zaman barıştan yana olmuştur. Atamızın Tokat’a gelişinin 98.yıl dönümünü kutluyor, tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnet, hayatta olan gazilerimizi şükranla anıyorum.”

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
    Tokattan.net      Ulvi GELBAL, Milletvekili Basın Danışmanı

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net