Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Tokat'ta Psikologlar Kadına Şiddeti Konuştu

Tokat’ta bir kamu kurumunda görev yapan Psikolog Büşra KUZUCUOĞLU öncülüğünde farklı bakanlıklara bağlı, farklı kurumlarda çalışan 16 psikolog, kadına yönelik şiddetle mücadele için Tokat’ta neler yapılıyor ve neler yapılabilir üzerine konuşmak için yemekli toplantıda bir araya geldi. Programa katılın psikologlar, özellikle kadına yönelik şiddetin önlenebilmesi, konuya toplumun dikkatinin çekilmesi ve toplumda farkındalık yaratılması gerektiğinin üzerinde durdular.
Tokat’ta bir kamu kurumunda görev yapan Psikolog Büşra KUZUCUOĞLU öncülüğünde farklı bakanlıklara bağlı, farklı kurumlarda çalışan 16 psikolog, kadına yönelik şiddetle mücadele için Tokat’ta neler yapılıyor ve neler yapılabilir üzerine konuşmak için yemekli toplantıda bir araya geldi. Programa katılın psikologlar, özellikle kadına yönelik şiddetin önlenebilmesi, konuya toplumun dikkatinin çekilmesi ve toplumda farkındalık yaratılması gerektiğinin üzerinde durdular. 

  Tokat’ta bir kamu kurumunda görev yapan Psikolog Büşra KUZUCUOĞLU ile farklı bakanlıklara bağlı çalışan 16 psikolog bir araya gelerek, Psikolog KUZUCUOĞLU’nun önderliğinde kadına yönelik şiddetle mücadele için Tokat’ta neler yapılıyor ve neler yapılabilir üzerine konuştular.

Türk Psikologlar Derneği Kadın Çalışmaları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi’nin Tokat’ta bir ayağını oluşturmak için ilk adımları attıklarını belirten psikologlar, özellikle kadına yönelik şiddetin önlenebilmesi adına psikolog olarak toplumda bu konuya dikkat çekmenin ve farkındalık yaratılması gerektiğinin üzerinde durdular.

Programda konuşan Psikolog Büşra KUZUCUOĞLU;“Kadınlara yönelik şiddet, erkeklerle kadınlar arasındaki eşitsizliklerin yani toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin bir göstergesidir. Kadına yönelik şiddet türleri fiziksel, cinsel, psikolojik, ekonomik şiddet ve kontrol etme davranışlarıdır. Bunlara ek olarak erken ve zorla evlendirme, “namus” cinayetleri, intihara zorlama ve kadın ticareti de kadına yönelik şiddetin en ağır formları olarak kabul edilir. Kadına yönelik şiddet birden fazla etkenin bir araya gelmesi sonucunda ortaya çıkan karmaşık bir sorundur ve bireysel, ilişkisel, toplumsal, kültürel ve çevresel etkenlerin bir arada etki etmesi sonucunda ortaya çıkmaktadır. 

Kadına yönelik şiddetten sadece kadının kendisi değil, varsa çocukları da etkilenir. Çocukların şiddete tanıklıkları ya da şiddetin bir parçası haline gelmeleri şiddetin kuşaklar arası aktarımını sağlamakta ve şiddetin sürmesine yol açan önemli bir faktör olarak ortaya çıkmaktadır. Bir bireyin ruh sağlığı ve beden bütünlüğünü tehdit eden her türlü şiddet içerikli davranışın- ister kadına ister başka bir bireye yönelik olsun- hiçbir haklı gerekçesi yoktur. Kendisinde şiddet eğilimi olduğunu gözlemleyen bireyler en yakınlarındaki şiddet uygulayan bireylerle çalışma konusunda deneyimli bir uzmana başvurmalıdırlar. Ve şiddet mağduru her birey en kısa sürede ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına başvurarak durum ciddi bir boyuta ulaşmadan yardım talebinde bulunmalıdırlar.” ifadelerine yer verdi.

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
    Tokattan.net      Gözde AKAY, Psikolog

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net