Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Hüseyin ALPAY, Ankara'da Partilileriyle Buluştu

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Adayı ve Tokat İl Başkanı Gazeteci-yazar Hüseyin ALPAY, Ankara'da partilileri ile bir araya gelerek istişare toplantısı gerçekleştirdi. İktidar amaçlı bir hareketin içerisinde olduklarını anlatan DSP İl Başkanı ALPAY açıklamasında; "Şu anki genel başkanımız Sayın AKSAKAL da kısıtlı imkanlar içerisinde DSP bayrağını taşıyan bir isimdir. Biz de yapılacak ilk kurultayda eğer seçilirsek, kendisinden aldığımız bayrağı daha ilerilere taşıyacağımıza söz veriyoruz." ifadelerine yer verdi.
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Adayı ve Tokat İl Başkanı Gazeteci-yazar Hüseyin ALPAY, Ankara'da partilileri ile bir araya gelerek istişare toplantısı gerçekleştirdi. İktidar amaçlı bir hareketin içerisinde olduklarını anlatan DSP İl Başkanı ALPAY açıklamasında; "Şu anki genel başkanımız Sayın AKSAKAL da kısıtlı imkanlar içerisinde DSP bayrağını taşıyan bir isimdir. Biz de yapılacak ilk kurultayda eğer seçilirsek, kendisinden aldığımız bayrağı daha ilerilere taşıyacağımıza söz veriyoruz." ifadelerine yer verdi.

  Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Adayı ve Tokat İl Başkanı Gazeteci-yazar Hüseyin ALPAY, 17 Eylül 2017 tarihinde Ankara'da partilileri ile bir araya gelerek istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Ankara'daki istişare toplantısı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ALPAY, "Bizim tek amacımız, DSP'nin yeniden itibarı ve iktidar olmasıdır." dedi. Bülent ECEVİT'in emaneti DSP'yi yeniden tarihe imza atacak icraatları için ayağa kaldırmak istediklerini belirten Hüseyin ALPAY, "Partimizden 2002'den bu yana ihraç edilen ya da kendiliğinden giden tüm partililerimize kapıları sonuna kadar açacağız. Herkes yeniden DSP'nin kapısından girecek ve partisine katkı sunmaya başlayacak. En fazla bir yıl içerisinde ete kemiğe bürünen örgütlerimizle genişletilmiş büyük kurultaya gidecek ve yeniden toplumda söz sahibi olan bir partiyi yurttaşlarımızın karşısına alternatif olarak sunacağız." diye konuştu.

"İTİBAR, İSTİKRAR, İKTİDAR"

"Bizim tek amacımız, DSP'nin yeniden itibarıdır" diyen ALPAY, partilerinin Türk siyasi hayatında 3 kez iktidar olduğuna işaret ederek, Bülent ECEVİT dışında hiçbir genel başkanın solu birinci parti ve iktidar yapamadığına vurgu yaptı.

DSP iktidarlarının KPSS sınavı başta olmak üzere, işsizlik sigortasını ve toplum yararına birçok devrim niteliğindeki icraatlara imza attığını belirten DSP Genel Başkan Adayı Hüseyin ALPAY, partilerini istikrarlı bir yönetim anlayışıyla yeniden iktidara taşımanın mücadelesini verdiklerini bildirdi.

"GENEL BAŞKANLIK DEĞİL, İKTİDAR MÜCADELESİ"

Partilerinde genel başkanlık mücadelesi vermediklerini, iktidar amaçlı bir hareketin içerisinde olduklarını anlatan ALPAY, ECEVİT'ten sonra DSP'de genel başkanlık yapan liderlerin özverili bir şekilde partiyi bugünlere kadar taşıdıklarının altını çizerek, "Şu anki genel başkanımız Sayın AKSAKAL da kısıtlı imkanlar içerisinde DSP bayrağını taşıyan bir isimdir. Biz de yapılacak ilk kurultayda eğer seçilirsek, kendisinden aldığımız bayrağı daha ilerilere taşıyacağımıza söz veriyoruz" ifadelerini kullandı.

ALPAY, "Bu amaçla yola çıkan bizlerin ülkemizin kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı ve birbirlerine hasım gözüyle bakan toplumsal refleksini, yeniden Mustafa Kemal Atatürk'ün 'vatan' anlayışındaki birleştirici üslubuyla değiştirmeyi hedefliyoruz" sözleriyle konuşmasına son verdi.


 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
 Tokattan.net
 DSP Tokat İl Başkanlığı

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net