Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Kadim DURMAZ; "CHP 94 Yıldır Adalet ve Demokrasinin Temsilcisidir"

Tokat Milletvekili ve CHP Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Kadim DURMAZ, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşunun 94. yıl dönümü" münasebetiyle yazılı bir kutlama mesajı yayınladı. Yayınladığı mesajında Milletvekili Kadim DURMAZ, "Bizler 94 yıl önce şanlı bir kurtuluş mücadelesiyle, yedi düvele karşı kazanılmış destansı zaferlerle bağımsızlığa yürüyen aziz bir milletin evlatlarıyız. Atalarımızdan devraldığımız bu kıymetli emaneti her zamanki heyecan ve kararlılıkla sonsuza kadar koruma ve kollama azmi taşıyoruz." ifadelerine yer verdi.
Tokat Milletvekili ve CHP Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Kadim DURMAZ, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşunun 94. yıl dönümü" münasebetiyle yazılı bir kutlama mesajı yayınladı. Yayınladığı mesajında Milletvekili Kadim DURMAZ"Bizler 94 yıl önce şanlı bir kurtuluş mücadelesiyle, yedi düvele karşı kazanılmış destansı zaferlerle bağımsızlığa yürüyen aziz bir milletin evlatlarıyız. Atalarımızdan devraldığımız bu kıymetli emaneti her zamanki heyecan ve kararlılıkla sonsuza kadar koruma ve kollama azmi taşıyoruz." ifadelerine yer verdi.

  Tokat Milletvekili ve CHP Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Kadim DURMAZ"Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşunun 94. yıl dönümü" münasebetiyle yazılı bir kutlama mesajı yayınladı.

Yayınladığı mesajında Tokat Milletvekili Kadim DURMAZ, şu ifadelere yer verdi; “Ulusal Kurtuluş ve Bağımsızlık mücadelemizin öncülüğünü yapan Cumhuriyet Halk Partisi 9 Eylül 1923’te Halk Fırkası adıyla kurulmuş, 1924 yılında yapılan ilk kurultayda Cumhuriyet Halk Fırkası, 1935 yılında yapılan kurultayda ise Cumhuriyet Halk Partisi adını almıştır. 

Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Milliyetçilik ve Laiklik ilkeleri 1927 yılında Partimizin temel ilkeleri olarak belirlenmiş, 1935 yılındaki kurultayda Devletçilik ve Devrimcilik ilkeleri eklenerek Partimizin temel ilkeleri altı ok ile simgeleşmiştir. Bu ilkeler özgürlük, eşitlik, dayanışma, çoğulculuk gibi çağdaş evrensel değerlerle zenginleştirilmiştir. İşte bu yüzden Cumhuriyet Halk Partisi kuruluş felsefesiyle, ilkeleriyle ve değerleriyle sadece ülkemizin tarihinde değil dünya tarihinde önemli bir dönüm noktasını temsil etmektedir.

Büyük Önder Atatürk’ün “Bağımsızlık benim karakterimdir” sözü, daima Partimizin başat ilkesi ve pusulası olmuştur. Adını Cumhuriyet’ten alan Cumhuriyet Halk Partisi; cumhuriyetimizin, demokrasinin, sosyal adaletin ve özgürlüklerimizin teminatıdır.

Cumhuriyet; adalettir, eşitliktir, gelecektir.

Cumhuriyet; hürriyettir, özgürlüktür.

Cumhuriyet; birliğin, bereketin, omuz omuza yürüyen bir milletin adıdır.

Bu kültürle şekillenen CHP kadroları; adaletin ve hukukun ayaklar altına alınmaya çalışıldığı bu günlerde, Cumhuriyet’in kurucu değerleri ve ilkelerine bağlı kalarak, adil ve çağdaş bir hukuk devleti için bağımsızlık ve özgürlük mücadelesine kararlılıkla devam etmektedir.

Bizler 94 yıl önce şanlı bir kurtuluş mücadelesiyle, yedi düvele karşı kazanılmış destansı zaferlerle bağımsızlığa yürüyen aziz bir milletin evlatlarıyız. Atalarımızdan devraldığımız bu kıymetli emaneti her zamanki heyecan ve kararlılıkla sonsuza kadar koruma ve kollama azmi taşıyoruz.

CHP, kurulduğu yıllarda nasıl bir umut ve aydınlık ışığı olmuşsa; bugün de tüm halkımızın biricik umudu olmaya devam etmektedir.

Bu inanç ve kararlılıkla, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü, merhum Genel Başkanlarımız İsmet İnönü ile Bülent Ecevit’i ve tüm aziz şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyor, 9 Eylül ruhunu bugünlere taşıyan bütün parti emekçilerimizi saygıyla selamlıyorum. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi!”

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
 Tokattan.net
 Ulvi GELBAL, Milletvekili Danışmanı

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net