Responsive Ad Slot

SÖYLEŞİLER

Söyleşi

Kadim DURMAZ'dan Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Mesajı

Tokat Milletvekili ve CHP Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Kadim DURMAZ, "yeni eğitim öğretim " münasebetiyle yazılı bir mesajı yayınladı. Yayınladığı mesajında Milletvekili Kadim DURMAZ, "2017-2018 Eğitim-öğretim yılı başlarken tüm eğitim emekçilerinin, öğrencilerimizin başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ediyor; öğrenci velilerimizi, fedakâr anne babalarımızı tebrik ediyorum." ifadelerine yer verirken eğitim sistemine ve yeni müfredata dayalı açıklamalarda bulundu.
Tokat Milletvekili ve CHP Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Kadim DURMAZ, "yeni eğitim öğretim " münasebetiyle yazılı bir mesajı yayınladı. Yayınladığı mesajında Milletvekili Kadim DURMAZ"2017-2018 Eğitim -öğretim yılı başlarken tüm eğitim emekçilerinin, öğrencilerimizin başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ediyor; öğrenci velilerimizi, fedakâr anne babalarımızı tebrik ediyorum." ifadelerine yer verirken eğitim sistemine ve yeni müfredata dayalı açıklamalarda bulundu.

  Tokat Milletvekili ve CHP Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Kadim  DURMAZ"yeni eğitim öğretim " münasebetiyle yazılı bir mesajı yayınladı.

Yayınladığı mesajında Tokat Milletvekili Kadim DURMAZ, şu ifadelere yer verdi; “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; "Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk hâlinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder"
Eğitimin temel bir üretim gücü olduğunu düşünürsek her yönüyle gelişmiş insanlar, parçalanmamış kişilikler, metalaşmamış insanlar yaratmak da ancak eğitimle mümkündür.
Eğitim hem cumhuriyetin hem de demokrasinin temelidir!”

Mesajına şu ifadelerle devam eden Tokat Milletvekili Kadim DURMAZ; "Milli Eğitim müfredatının her geçen yıl biraz daha bilimsel ve laik ilkelerden uzaklaştığına dikkat çekti.  “Çağdaş, demokratik ve güçlü bir devlet olabilmenin yolunun bilimsel eğitimden geçtiğini vurguladı.
Ülkemizde eğitim sistemi yıllardır bir dizi sorunla boğuşmaktadır. Neredeyse iktidara gelen her hükümet eğitime el atmış, eğitim meselesi bir devlet politikası ciddiyetiyle ele alınmak yerine hamasi ve popülist yaklaşımlar sonucu adeta yapboz tahtasına dönüştürülmüştür.
Ne yazık ki bugün, eğitim sistemimiz, müfredatımız, eğitsel değerlerimiz hiçbir dönemde olmadığı kadar tartışmalı hale gelmiştir. Gediğimiz noktada eğitim müfredatı bilimsel ve laik anlayıştan uzak, cinsiyetçi, ayrımcı ve adeta kurucu değerlere savaş açan bir anlayışla yıkıma uğratılmıştır.
Milli Eğitim müfredatımız her geçen yıl bilimsellikten daha da uzaklaşıyor. Müfredat, çocuklarımızın verili durumları, yaşları, anlama becerileri, düzeyleri dikkate alınmadan tamamen siyasi saiklerle şekillendiriliyor. “ dedi.

Tokat Milletvekili DURMAZ, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın bir televizyon programında TEOG hakkındaki açıklamalarını da değerlendirerek, şu ifadeleri kullandı; “Şimdi Sayın Cumhurbaşkanı TEOG kaldırılacak diye bir iddia ortaya attı! Bu sistemi hiçbir bilimsel araştırma yapmadan, eğitim kurumlarına danışmadan,  getiren yine aynı iktidardı. Çocuklarımız yıllardır TEOG sistemiyle adeta mücadele veriyor. “TEOG stresi” adında bir kavram ortaya çıktı.  Eğitim gibi hassas bir konu, yap-boz tahtasına dönmüş durumda. Keyfi kararlar ile çocuklarımızın geçeği karartılıyor!"

Tokat Milletvekili DURMAZ, PISA sonuçlarına değinerek, eğitim sistemimizdeki eksiklikleri, keyfi kararlarla değişen müfredatı ve ezberci sistemi eleştirdi ve şu ifadelerle mesajını tamamladı; “PISA raporuna göre Türkiye, Fende 52'inci, Matematikte 48'inci, okuma becerisinde 49'uncu sırada! Çocuklarımız okuduğunu anlayamıyor!

Sebebi eğitim sistemi! Ve bilimsellikten uzak müfredatlardır.
Bu konuda bilimsel yaklaşımlar gözetilmiyor, eğitim alanında söz sahibi olması gereken sivil toplum kuruluşlarının önerileri görmezden geliniyor,  muhalefetin eleştirileri ise ne yazık ki dikkate alınmıyor.

Böyle olunca da eğitimde beklenen hedefler yakalanamamakta, dünya ölçeğinde ülkemiz eğitim standartları açısından gerilere düşmektedir.

Her yıl eğitimde köklü değişiklikler yapılmak suretiyle adeta kayıp nesiller yetiştirilmekte, çocuklarımızın gelecek beklentileri ehil olmayan ellerde heba edilmektedir.

Şunu vurgulamak gerekir ki eğitim bir hükümet meselesi değil, devlet meselesidir. Hükümetler gelip geçer ama devletin bekası esastır.

Bakın ne güzel söylemiş Atamız ; “Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin”
Eğitim de böylesi bir anlayışla ve siyaset üstü bir perspektifle ele alınmalı, toplumun her kesimini, her inanç grubunu gözeten bir anlayışla düzenlenmelidir.

Ezbere dayalı, din ağırlıklı ders dayatmalarından vazgeçilmeli, çocuklarımızın çağın gelişmelerini yakalayabilmeleri için gerekli olan fen bilimleri, matematik, felsefe gibi derslerin sayısı azaltmak yerine bunlara ağırlık verilmelidir.

Eğitim, özellikle laiklik ilkesine uygun olarak düzenlenmeli, bütün inanç gruplarını dikkate almalı; demokrasi, özgürlük ve adalet gibi evrensel değerleri gözeten bir anlayışla, çocuklarımıza, gençlerimize yeni ufuklar açacak bir biçimde yeniden düzenlenmelidir. ”

 Hasan AÇIKEL  Tokattan.net
 Tokattan.net
 Ulvi GELBAL, Milletvekili Danışmanı

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Okumadan Geçme
© Tüm hakları saklıdır
2016-2022 Tokattan.net